Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΥΓΕΙΑ - Πώς θα αποκτήσετε γερά, λαμπερά μαλλιά, που ακτινοβολούν υγεία, με 9 απλά βήματα.

ΥΓΕΙΑ - Πώς θα αποκτήσετε γερά, λαμπερά μαλλιά, που ακτινοβολούν υγεία, με 9 απλά βήματα.



Μέρες που είναι, ένα κομμωτήριο όλες θα το πάμε. Κι εκεί είναι συνήθως που αντιμετωπίζουμε και τη σκληρή αλήθεια σχετικά με τις καταχρήσεις που κάναμε στα μαλλάκια μας. Φράσεις όπως  ''έχει αδυνατίσει η τρίχα σου'', ''δε διορθώνεται η ζημιά παρά μετά από 3-4 κουρέματα'', ''πρέπει να κάνεις θεραπεία ενυδάτωσης'' είναι κλισέ που  όλες έχουμε ακούσει έστω και μια φορά. Προς αποφυγή λοιπόν παρόμοιων καταστάσεων, ακολουθήστε τα παρακάτω πρακτικά κι εύκολα βήματα!

1. Η ισορροπημένη διατροφή που παρέχει την κατανάλωση πρωτεϊνών και βιταμινών του συμπλέγματος Β (όπως προβιταμίνη Β5) οδηγεί σε ενδυνάμωση της τρίχας. Αν θεωρείτε ότι οι διατροφικές σας συνήθειες υπολείπονται τέτοιων συστατικών, συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας για κάποια συμπληρώματα διατροφής. Προσοχή, δεν είναι όλα κατάλληλα ή αβλαβή γι αυτό μην επιλέγετε αυθαίρετα.

2. Στεγνώστε τα μαλλιά σας φυσικά. Αν είναι απαραίτητη η χρήση σεσουάρ ή άλλων θερμαντικών συσκευών διαμόρφωσης, απλώστε μικρή ποσότητα ενυδατικής και θερμο- προστατευτικής κρέμας πριν την εφαρμογή τους ( στο εμπόριο κυκλοφορούν και ποικίλα σπρέι που όμως αμφισβητείται η ικανότητα προστασίας τους).

3. Επιλέξτε βαφές χωρίς αμμωνία κι όχι χημικές. Προτιμήστε τις ανταύγειες που φτάνουν μέχρι τη ρίζα και περιέχουν λιγότερη αμμωνία.

4. Σημαντικό είναι και το λούσιμο. Η καθεμία έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών γι αυτό και της ταιριάζει διαφορετικό σαμπουάν. Αν κάνετε κάποια θεραπεία, επιλέξτε ένα δυναμωτικό μέχρι να δείτε τα αποτελέσματα της θεραπείας. Αν οι ανάγκες της καθημερινότητάς σας επιβάλλουν το καθημερινό λούσιμο, διαλέξτε ένα ήπιο σαμπουάν κατά προτίμηση έπειτα από καθοδήγηση του φαρμακοποιού ή κομμωτή σας. Να έχετε υπ’ όψιν πως οι μαλακτικές κρέμες δεν είναι τόσο αθώες. Οι περισσότερες χημικές αδυνατίζουν την τρίχα γι αυτό προτιμήστε φυτικές. Θυμηθείτε, η εφαρμογή τους ξεκινάει από το μέσο της κεφαλής (και ποτέ από τις ρίζες!) και φτάνει ως τις άκρες με ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτές (καθώς είναι το σημείο της κουπ που λαμβάνει τα λιγότερα θρεπτικά συστατικά λόγω απόστασης από το τριχωτό της κεφαλής). Μη λούζεστε με πολύ ζεστό νερό και για το τελευταίο ξέβγαλμα, προτιμήσετε κρύο. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν περισσότερη λάμψη. Ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα και ΜΗΝ τα τρίβετε.

5. Μια φορά την εβδομάδα εφαρμόστε μια φυτική μάσκα μαλλιών. Θα δείτε αισθητά αποτελέσματα.

6. Χρησιμοποιείτε κλάμερ κι όχι λάστιχα που λεπταίνουν τη δομή της τρίχας. Αποφύγετε τους πολύ σφιχτούς κότσους.

7. Κοιμηθείτε! Θα ανανεώσει και την εικόνα των μαλλιών σας αλλά και του προσώπου σας!

8. Αν εμφανίζετε τριχόπτωση, πραγματοποιήστε ιατρικές εξετάσεις και μην βασίζεστε σε εμπειρίες γνωστών και φίλων. Η απώλεια ή αραίωση  μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε απορύθμιση του θυρεοειδούς ή ακόμη και στο άγχος.

9.      Προσφέρετε πιο εντατική φροντίδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τη χρήση ενυδατικών κρεμών, αντηλιακών και με συχνά κουρέματα των κατεστραμμένων τμημάτων από χλώριο ή θαλασσινό νερό.

Ωστόσο πλέον με τη πρόοδο της επιστήμης, έχουμε και πολλούς άλλους συμμάχους στο πλευρό μας. Η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται πλέον και με λέιζερ. . Ένα από τα συστήματα, επηρεάζει το βιολογικό σύστημα ανάπτυξης μαλλιών, παράγοντας 5 δέσμες λέιζερ από 15 εστιασμένες πηγές ορατού φωτός. Η ενεργοτροχογένεση προκαλείται μεταξύ άλλων με την αύξηση της αγγειοδιαστολής και της μικροκυκλοφορίας, με αύξηση των παρακείμενων τριχοειδικών αγγείων, η οποία ισοδυναμεί με καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής καλύτερη θρέψη. Αυξάνεται, επίσης, η αρτηριακή ροή του αίματος και της λεμφική ροή, με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής.

Χάρη στα παραπάνω, διευρύνεται ο κύκλος ζωής της τρίχας, ενεργοποιείται η ρίζα, αυξάνεται η διαπερατότητα και η απορρόφηση των πολύτιμων συστατικών, ενισχύεται η αναζωογόνηση, η αναδόμηση και η αναγέννηση των ιστών και επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών.

Έτσι, η τριχόπτωση παρουσιάζει σημαντική σταθεροποίηση και η τρίχα αποκτά παράλληλα ελαστικότητα, δύναμη, αντοχή, υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου